Avnbøg Hæk

Avnbøg Hæk er en af ​​de mest almindeligt anvendte grønne hegn. Det er en ret hurtig avler, ikke for vanskelig at vedligeholde og holder bladene om vinteren. Hvis du vil oprette en god partition, der også giver en masse privatliv om vinteren, så er en bøghæk bestemt værd at overveje.

Bøghækket (Fagus Sylvatica) er en hæk, der holder bladene om vinteren. Bladene af bøghækket bliver brune om efteråret og dør af, men de forbliver på hæk hele vinteren. Så du har en tæt hæk gennem hele sæsonen, hvilket gavner privatlivets fred. Det er først om foråret, i april, at de døde blade falder af og giver plads til ny blomstring. Det er af denne grund, at de fleste mennesker vælger en bøghæk som et grønt havehegn. Der er også en bøghæk med røde blade (Fagus Sylvatica Atropunicea). Dette er noget dyrere end den grønne bøghæk, men har ellers omtrent de samme egenskaber og et noget mere ‘luksuriøst’ udseende.

En hornbjælke (Carpinus Betulus) taber alle sine blade om efteråret, og for mange mennesker er dette en vigtig grund til, at folk foretrækker at vælge bøghæk som havehegn. En hornbjælke stiller også mindre strenge krav til jorden end en bøghæk og kan generelt modstå fugtig jord bedre. Hornbjælkens blade er vene og har en ru overflade, bøghækket har en glat og blank overflade. Du bør ikke beskære en hornbjælke umiddelbart efter plantningen (ved tipene). Han skal først nå den ønskede højde. En bøghæk skal toppes regelmæssigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Have

Sådan gør du din have vedligeholdelsesvenlig!

Vil du have noget grønt i din have, men du har ikke tid til at vedligeholde forskellige planter? Heldigvis er der løsninger til det. Der er masser af planter, der kræver lidt opmærksomhed. Derudover er der flere tricks til at begrænse vedligeholdelse. Nedenfor finder du flere tip til at gøre din have (mere) vedligeholdelsesvenlig. Brug […]

Read More
Have

Specielle DIY ideer til haven

Hver have er forskellig. Den ene vælger en moderne stil, mens den anden foretrækker en frodig have. Der er variation ikke kun i plantningen, men også i møblerne og tilbehør. Du kan vælge at købe det i butikken, men det er selvfølgelig også muligt at samle det selv og give det et specielt twist. Er […]

Read More